10 Aralık 2014 Çarşamba

Kış Depresyonunu Yenerken:)

Dün sabah güne erken kalkıp yoga eğitmenimiz Deniz'in öğrettiği önce kaşıkla dil temizleme ardından elma sirkeli ballı su ve güneşi selamlama ile başlayınca ve başlamanın gücüyle devamının gelmesini umut etmiştim. Ve akşam yürüyüp sabah yine güneşi selamlama yoga hareketlerini yapınca sanırım iyi hissetmemek elde değil.. Sporun her türlüsünün insanın mutlu edecek hormon salgılattığı zaten bilinen bir gerçek, ama bir de Cemal Süreyya'nın dediği gibi "Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı". Düşününce bence sana iyi gelecek her türlü rutin seni mutlu kılar. Oldum olası rutinlerine bağlı bir insanım evet zaman zaman zorlukları, huzursuz eden tarafları oluyor ama rutin aynı zamanda bilinir olan beni 
rahatlatıyor.



             Kahvaltı demiştim, mutluluk demiştim işte bu sabah ayrıca bu mutluluğa Alishiro'nun Ada ekmeği de eşlik edince on numara oldu. Eğer hazır sanayi tipi ekmek seviyorsanız hiç size göre değil ekmeğin ekşi tadı "bu ne biçim şey" dedirtebilir ama ekmek yemek istiyorsanız, günler-haftalar-aylar süren emeğinizin karşılığını misliyle alırsınız. Akşam dilimlerken ilk yediğimde gerçek ekmek tadını hissetmek ve ne yediğini bilmek çok iyi geldi ama asıl altın vuruş sabah kızartınca ve üzerine İpek Hanım'ın Çiftliği'nin cevizli salçasını sürüp tulum peyniri koyunca oluyormuş.  Gerçekten ağzımda eriyen bir lezzet- ki bana bloga yazı yazdıracak kadar:) Yanında da Tea&Pot'un Rooibos çayı:) 
          
             Bu kahvaltının en iyi yanı ne yediğini bilmek sanırım yediğinin ekmek olduğunu bilmek, malum içtiğimiz süt, süt değil; yediğimiz tavuk, tavuk değil..
Kışın depresif havasını atmak gerek üzerimden ve sanırım sabahlara bu şekilde başlamak işe yarayacak;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...